Loading
UitvaartHandboek.nl
UITVAARTONDERNEMERS

Direct bestellen

hanboek uitvaart


ADVERTENTIE

2. Uitvaartondernemers

De uitvaartondernemer is de specialist bij uitstek voor het verzorgen van een uitvaart. Indien mogelijk is het raadzaam om vooraf te beslissen welke uitvaartondernemer de  begrafenis of crematie mag verzorgen. 

Met deze persoon zullen de nabestaanden immers enkele emotionele en intensieve dagen gaan beleven.
                              

Ben uzelf ervan bewust dat wat voor nabestaanden een activiteit is die ze maar een enkele keer in hun leven moeten verrichten, voor de uitvaartondernemer dagelijks werk is.
Weet ook dat een uitvaartondernemer komt om geld te verdienen. Wat dat betreft is er geen enkel verschil met welk ander beroep of welke bedrijfstak dan ook.
Zoals in iedere branche kunnen ook uitvaartondernemers zich inschrijven voor allerlei cursussen en trainingen op verschillende vlakken. Grote bedrijven huren daarom vaak trainingbureaus in zodat de uitvaartverzorger goed voorbereid op pad kan.  
 

Nog een overeenkomst met andere branches is de aanwezigheid van onderlinge prijsverschillen. Want zoals in iedere bedrijfstak zijn er ook in de uitvaartbranche (aanzienlijke) prijsverschillen te ontdekken tussen de verschillende uitvaartondernemers. Het verdient zeker aanbeveling om de beoogde uitvaart vooraf te laten offreren om zo een realistisch beeld te krijgen van de verschillende kosten.
 

Mensen die een uitvaartverzekering hebben afgesloten bij een natura verzekeraar hebben in principe bij het afsluiten van de polis ook al besloten dat deze partij hun uitvaart zal gaan uitvoeren. In feite hebben zij dus geen keuzevrijheid, hoewel door particuliere uitvaartondernemers vaak anders wordt gesuggereerd.
 

Mensen die kapitaalverzekeringen hebben of anderszins een bedrag hebben gereserveerd voor hun uitvaart, kunnen een keuze maken uit de grote verscheidenheid aan uitvaartondernemers die er tegenwoordig zijn, zoals:

In Het Uitvaarthandboek zal er dieper worden ingegaan op dit onderwerp. Zo komt u o.a. te weten welke specifieke trainingen er door uitvaartondernemers zoal worden gevolgd en welke targets er kunnen worden gesteld. Ook leest u wat u moet doen als u als verzekerde bij een Natura verzekeraar toch zelf uw uitvaartondernemer wenst te kiezen.